Nissan Navara EnGuard Concept: de ultieme hulp- en reddingsauto met draagbaar EV-batterijpakket

Nissan Navara EnGuard ConceptWereldpremière bijzonder hulpverleningsvoertuig


Nissan Navara EnGuard Concept: de ultieme hulp- en reddingsauto met draagbaar EV-batterijpakket

  • Werelddebuut concept hulpverleningsvoertuig op basis van Navara
  • Werelddebuut prototype Nissan EV draagbaar accupakket als onderdeel van Nissans Intelligent Mobility-visie
  • EnGuard Concept illustreert inzetbaarheid Navara in meest uitdagende situaties

Roelofarendsveen, 21 september 2016 – Nissan onthult op de Hannover Motor Show 2016 de bijzondere Nissan EnGuard Concept. Het is een robuuste en stoere pick-up die onder de extreemste en zwaarste omstandigheden inzetbaar is als hulpverleningsvoertuig. Het is een rol die de Nissan Navara, bekroond met de International Pick-Up Award, op het lijf geschreven is.

De Nissan Navara EnGuard is ontwikkeld op basis van de Navara Double Cab Tekna. Het studiemodel heeft een aangepast design en gewijzigde techniek om zijn nieuwe rol te vervullen. Aan boord bevindt zich speciale uitrusting voor hulpverlening en reddingswerk. Bijzonder is de hightech drone met camera die boven een eventuele rampplek kan vliegen en zo de reddingswerkers een goed overzicht geeft van de situatie en eventuele gevaren.

Zoals elke Navara biedt ook de Navara EnGuard Concept een beproefde combinatie van kracht en vernuft. Hij presteert onder alle omstandigheden dankzij de geavanceerde aandrijftechniek. Ook is de Navara voorzien van Nissans Around View Monitor-camerasysteem dat het hele gebied rond de auto in beeld brengt voor veilig manoeuvreren.

Aan boord van de EnGuard Concept bevinden zich ook twee draagbare accupakketten, ontworpen en ontwikkeld door Nissan. Ze leveren betrouwbare, geluidloze en schone energie aan de apparatuur van de hulpverleners. Het is voor het eerst dat Nissan deze toepassing van de EV-techniek toont. De batterijen zijn gebaseerd op de in de praktijk beproefde technologie van de elektrische Nissans LEAF en e-NV200.

Philippe Guerin-Boutand, Corporate Vice President Light Commercial Vehicles bij Nissan: ‘De Navara is een even ruige als intelligente auto. Onze klanten vertrouwen elke dag op de kwaliteiten van onze pick-up, die overal komt en alles kan. De Navara EnGuard Concept is een logisch vervolg op die kwaliteiten en bewijst dat onze bekroonde pick-up klaar is voor het zwaarste werk onder de ruigste omstandigheden. Ons prototype van het draagbare EV-batterijpakket laat zien hoe we op nieuwe manieren onze batterijtechnologie en expertise inzetten voor heel andere doelen.’

Wereldwijd koploper in lichte bedrijfswagens
Nissan is wereldwijd koploper in lichte bedrijfswagens. Het brede aanbod omvat pick-ups, trucks en een gevarieerde lijn bestelauto’s, zoals de compleet nieuwe NV300 – voor het eerst te zien op de Hannover Motor Show – en de vernieuwende, elektrische e-NV200. Het brede gamma kent een unieke service- en garantieniveau inclusief vijf jaar/160.000 km garantie* en Nissans Customer Promise.

Nissan heeft meer dan tachtig jaar historie op het gebied van lichte bedrijfswagens. Die opgebouwde expertise draagt bij aan het succes, zoals de bekroning van de Navara met de International Pick-Up Award.

In Nissans Intelligent Mobility-strategie – die zich richt op zero emissions en zero fatalities (geen emissie, geen dodelijke ongelukken) – is een belangrijke rol weggelegd voor lichte bedrijfswagens. Daarom biedt Nissan intelligente veiligheidssystemen die ook de bouwstenen vormen van Nissans Autonomous Driving-programma.

Nissan Navara EnGuard Concept in detail
Orkaangeweld, overstromingen, aardbevingen en tsunami’s: de gevolgen van natuurgeweld zijn met grote regelmaat te zien op de wereldwijde nieuwsmedia. En het lijkt alsof dit steeds vaker voorkomt. Voor reddingsorganisaties in de wereld is het belangrijk om de juiste middelen te hebben om het rampgebied snel en veilig te bereiken en levens te redden.

De Nissan Navara EnGuard Concept is het perfecte gereedschap voor deze belangrijke taak. Hij is op allerlei punten aangepast, zodat de gewone Navara pick-up kon uitgroeien tot een ware hulp- en reddingsauto. De bodemvrijheid is met een indrukwekkende 50 mm toegenomen, waardoor de auto zich nog vaardiger door ruw terrein kan verplaatsen . Daarbij is de spoorbreedte vergroot: voor met 80 mm en achter met 94 mm. Hierdoor bedraagt de spoorbreedte voor en achter 1.620 mm, wat zorgt voor extra stabiliteit. De standaard 18-inchvelgen zijn vervangen door exemplaren van 16 inch met 285/75 R16 offroadbanden voor maximale tractie.

De opvallendste verandering aan het uiterlijk betreft de zijkanten. De wielkasten zijn verbreed en daartussen bevinden zich nieuwe treeplanken met rubberstrips voor veilig in- en uitstappen. Langs de A-stijl aan de bestuurderszijde loopt een snorkel. Hiermee wordt de luchtinlaat verhoogd zodat de auto ook door dieper water kan rijden.

De laadvloer is het ware kenmerk van elke Navara, zeker ook voor de EnGuard Concept. Hij is ingericht als mobiele, multifunctionele werkplek voor reddingswerkers en uitgerust met alle voorzieningen om levens te redden onder uitdagende omstandigheden.

De laadklep aan de achterzijde heeft een nieuwe kunststof afwerking met derde remlicht (dat voorheen op de cabine zat). Als de laadklep geopend wordt, zijn er twee grote lades bereikbaar vol met reddingsmaterialen. Elke lade kan 80 cm worden uitgetrokken en is gemaakt van twee lagen glasvezel. De bovenste lade loopt over de volle breedte van de laadvloer en bevat lichte spullen zoals zaklampen, een brandblusser, touwen, klimuitrusting, een schep, een bijl en communicatie-apparatuur. De onderste, smallere lade is gevuld met grotere spullen zoals een zuurstoffles, een reanimatiepakket, zwemvesten en reddingsboeien.

Draagbare batterijpakketten
Links en rechts van de grote lade bevinden zich de beide prototypes van het draagbare batterijpakket. Nissan toont deze experimentele technologie voor het eerst op de Hannover Motor Show en laat zien dat de batterijen veelzijdig inzetbaar zijn. Met 250.000 verkochte elektrische auto’s loopt Nissan voorop in de snelgroeiende sector van accutechnologie en mobiliteit. Dat maakt het vanzelfsprekend dat Nissan onderzoekt hoe de expertise ook op andere gebieden kan worden ingezet, zowel in de auto-industrie als erbuiten.

Als de batterijpakketten in de auto zitten, worden ze meteen opgeladen met behulp van de dieselmotor, zodat ze klaar zijn voor gebruik als dat nodig is. Elk pakket heeft een capaciteit van 2 kWh en is opgebouwd uit zeven cellen in een waterdicht aluminium huis.

Bij het reddingswerk kunnen de batterijpakketten gebruik worden voor speciale gereedschappen om te zagen, knippen of tillen. Ze vervangen de traditionele generator en produceren geen geluid of trillingen. Dat laatste is met name bij reddingswerk en het opsporen van overlevenden een voordeel. Ook zijn de batterijen in gebouwen of grotten te gebruiken, omdat er geen uitlaatgassen en brandbare vloeistoffen nodig zijn.

De pakketten zijn elk voorzien van twee oplaadaansluitingen: een 230 Volt AC-aansluiting en een aansluiting voor zonnepanelen. Voor gebruik van de batterijen zijn vijf aansluitingen beschikbaar: twee 230 Volt AC stopcontacten en drie USB-aansluitingen. De batterijpacks zijn voorzien van ingebouwde handvatten om ze makkelijk te kunnen dragen.

Nissan onderzoekt hoe de beschikbare EV-technologie op meerdere terreinen kan worden ingezet. De beide prototypes zijn een voorbeeld van de mogelijkheden die Nissan ziet om de energievoorziening duurzamer en schoner te maken.

Drone met camera
De laadvloer is links- en rechtsvoor voorzien van een gemotoriseerde bergruimte die op commando omhoog komt. Aan de zijde van de bestuurder bevat de bergruimte een eerst hulp-kit plus een defibrillator. Aan de kant van de passagier is er een 20,5-inch HD-scherm geplaatst. Die toont live streaming beelden van de cameradrone.

De drone is een DJI Phantom 4, een zeer geavanceerde versie die tot zes kilometer hoog kan vliegen. Het toestel weegt slechts 1.380 gram en vliegt met een snelheid tot twintig meter per seconde (72 km/u) gedurende dertig minuten. Aan de onderzijde is een 12,4 megapixelcamera gemonteerd voor videobeelden en foto’s. Dankzij de gimbal hangt de camera stabiel. Als de drone niet gebruikt wordt, is hij opgeborgen in de onderste la achterop de Navara EnGuard Concept.

Het platform achterop de speciale Navara is voorzien van vier stopcontacten die zijn weggewerkt achter aluminium deksels (twee links, twee rechts). De stopcontacten zijn verbonden met de batterijpakketten achterin. Er zijn twee stopcontacten om apparatuur van stroom te voorzien en twee stopcontacten om de EV-powerpacks op te laden.

Het achterdek is links en rechts afgewerkt met een verzonken rail van geanodiseerd metaal. Hier kunnen verstelbare platforms op worden vastgemaakt, waardoor extra spullen kunnen worden meegenomen. Deze rails zijn identiek aan die in de laadvloer van de reguliere Navara. Tevens zijn twee extra bergvakken weggewerkt in de roll-over bescherming.

 

Verlichting en lier
De passagiersruimte van de Navara EnGuard Concept is stevig onder handen genomen. Het dak is 136 mm verhoogd. Ook is er een LED-ring op gemonteerd voor krachtig licht rondom. De LED’s aan de voor- en achterzijde van de ring kennen een ‘high power mode’ waarmee ze extra licht geven over een groot gebied. De LED-ring is tevens voorzien van vier blauwe knipperlichten. In de wielkastranden, de mistlampen en achterlichten zijn ook blauwe knipperlichten geplaatst. Die zijn onzichtbaar totdat ze worden ingeschakeld.

Op de aangepaste voorbumper heeft Nissan een krachtige lier gemonteerd. Ook heeft de auto een reservewiel onder de laadvloer en een trekhaak (3.500 kilo trekgewicht, evenveel als de standaard-Navara).

De Navara EnGuard Concept is uitgevoerd in een lichtgrijze carrosseriekleur met fluorescerend groene details bij de treeplanken, stopcontacten, wielen en lierhaak. Op de onderzijde van de portieren zijn de internationaal gebruikte chevrons (omgekeerde V-vorm) aangebracht waarmee hulpvoertuigen worden gemarkeerd. Het getal ‘23’ is te vinden op het dak en andere plekken. De B-stijl is matzwart, de portiergrepen, spiegelkappen en omlijsting van de zijruiten zijn in hoogglans zwart hoogglans.

Hulp en de juiste kleur
De kleurkeuze van de speciale Navara is het resultaat van uitvoerige research naar kleurgebruik bij hulpverleners. Uit het onderzoek kwam naar voren dat fluorescerend groen de zichtbaarste kleur is overdag en dat het ook goed gezien wordt door mensen die kleurenblind zijn. Ook de plek van de kleuren is belangrijk: de chevrons op de deuren zitten precies op de hoogte van de koplampen, zodat ze goed zichtbaar zijn in het donker.

In het interieur van de Navara EnGuard Concept zijn de metallic details vervangen door zwarte delen. Deze aanpassing geeft de binnenzijde een functionele uitstraling. Alleen de portiergrepen zijn verchoomd voor meer contrast tegen de donkere bekleding.

Ook functioneel en overgenomen uit de wereld van reddingsvoertuigen: de vakken in de portieren hebben een fluorescerende bodem.  Ze zijn daardoor beter zichtbaar en inzittenden zien ook meteen of er iets in zit. De stoelen zijn bekleed met extra duurzaam SuperFabric, voorzien van een opvallende, groene detaillering en reflecterende biezen op de hoeken, zodat ze in het donker goed zichtbaar zijn.

Veiligheid met Around View Monitor
De Navara EnGuard Concept is gebaseerd op de Tekna, de compleetste uitvoering van de pick-up. Standaard heeft hij voorzieningen die hulpverleners onderweg goed kunnen gebruiken, zoals NissanConnect-navigatie om de snelste route te plannen, gescheiden temperatuurregeling voorin plus verwarmbare stoelen voor extra comfort. Zeer handig is Nissans geavanceerde Around View Monitor, een camerasysteem dat het hele terrein rond de auto in beeld brengt vanuit een vogelpespectief. De inzittenden zien de beelden op het scherm in het dashboard. Hiermee kan de reddingscrew vlot langs obstakels sturen.

Nissan heeft het onderstel aangepast. De auto is voorzien van hetzelfde robuuste ladderchassis, maar dan met een volledig instelbaar, heavy duty veersysteem met nylon lagers voor verbeterde terreinprestaties.

Ook het remsysteem is aangepast. De auto is uitgerust met vier inwendig geventileerde en geperforeerde remschijven (300 mm) rondom. De aandrijving wordt verzorgd door de 2,3-liter twinturbodiesel (190 pk) in combinatie met een zeventrapsautomaat en inschakelbare vierwielaandrijving. Deze krachtbron voldoet aan de Euro 6-emissienorm en is voorzien van een Selective Catalytic Reduction-systeem om de NOx- emissies te verminderen. De CO2-uitstoot bedraagt 183 g/km (NEDC).

De Nissan Navara EnGuard Concept en het draagbare batterijpakket zijn ontwikkeld door Nissan Design Europe in Londen.
Afmetingen               Nissan Navara EnGuard Concept             Nissan Navara         

 

Lengte                                       5.365 mm                                           5.330 mm

Breedte (incl. spiegels)          2.083 mm                                           2.085 mm

 

*Nissan heeft aangekondigd dat vijf jaar/100.000 km garantie vanaf oktober van toepassing is op de 100% elektrische e-NV200.

 

About Nissan in Europe

Nissan has one of the most comprehensive European presences of any overseas manufacturer, employing more than 17,000 staff across locally-based design, research & development, manufacturing, logistics and sales & marketing operations. Last year Nissan plants in the UK, Spain and Russia produced more than 635,000 vehicles including award-winning crossovers, commercial vehicles and the Nissan LEAF, the world’s most popular electric vehicle. Pursuing a goal of zero emissions and zero fatalities on the road, Nissan recently announced its Intelligent Mobility vision. Designed to guide Nissan’s product and technology pipeline, this 360 degree approach to the future of mobility will anchor critical company decisions around how cars are powered, how cars are driven, and how cars integrate into society. Nissan is positioned to become the most desirable Asian brand in Europe.

http://www.newsroom.nissan-europe.com