Nissan springt toekomst tegemoet met compleet nieuwe Micra en slimme technologie

All New Nissan MicraAutosalon Parijs: denderend debuut 5e generatie Micra; LEAF levert stroom voor de stand.

  • 5e Generatie Micra: hartveroverend design ontmoet vernuftige technologie
  • Intelligent Mobility maakt autorijden makkelijker, veiliger en schoner
  • Nissan-stand ‘powered by’ de batterij van een Nissan LEAF
  • Nissan noteert beste Europese verkoopresultaat en verkopen stijgen

‘Het design van de nieuwe Micra spreekt duidelijke taal: deze auto voelt zich perfect thuis in de stad’, vat Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, samen. ‘Ons hele modellengamma is enorm in ontwikkeling. Naast de nieuwe Micra hebben we onze supersportieve Nissan GT-R vernieuwd en brengen we de Nissan Murano uit in Rusland.’

Makkelijker, veiliger en schoner
Hij vervolgt: ‘Al deze stappen brengen ons dichter bij de toekomst volgens onze Intelligent Mobility-visie. Hierin beschrijven we hoe auto’s zullen rijden, worden aangedreven en ook steeds meer integreren in ons leven. De nieuwe Micra is een bouwsteen hiervan.’

Nissan werk met Intelligent Mobility aan makkelijker, veiliger en schoner autorijden. De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Intelligent Drive, met als speerpunt Nissans technologie voor autonoom rijden. De autonome ProPILOT-rijtechnologie debuteerde in Japan. De technologie is volgend jaar in Europa verkrijgbaar in de nieuwe Nissan Qashqai.
  • Intelligent Power, meer efficiency en vermogen, met als speerpunt elektrische voertuigen (EV’s).
  • Intelligent Integration, integratie van de auto in dagelijks leven. EV-batterijtechnologie ontwikkelt zich verder nu Nissan samenwerkt met Eaton voor een slimme energieopslag thuis, genaamd xStorage, maar ook met Enel voor het testen van vehicle-to-grid-technologie. Als showcase van deze nieuwe mogelijkheden wordt de elektriciteit voor de Nissan-stand op de Autosalon van Parijs gedeeltelijk geleverd door een Nissan LEAF.

Groei verkopen
De Europese resultaten van Nissan groeien. Vooral de sterke verkoop van Crossovers en EV’s zorgde voor rugwind. In West-Europa noteerde Nissan aan het einde van financieel jaar 2015 (FY15, liep af in maart 2016) een verkooptoename van 9,4 procent ten opzichte van FY14 (tevens een recordjaar). Grote stijgers zijn Spanje (+19,3 procent), Duitsland (+13,2 procent), Italië (+8,8 procent), het Verenigd Koninkrijk (+4,2 procent) en Frankrijk (+3,9 procent).

Dit jaar viert Nissan twee belangrijke productiemijlpalen: 30 jaar autoproductie in Sunderland (Verenigd Koninkrijk) en 10 jaar in Sint-Petersburg (Rusland).

Nissan is in Europa een van de sterkst vertegenwoordigde niet-Europese merken. Meer dan 17.000 medewerkers zijn in Europa actief op het gebied van design, research & development, productie, logistiek, verkoop en marketing. In 2015 produceerden de Nissan-fabrieken in Groot-Brittannië, Spanje en Rusland meer dan 635.000 voertuigen, onder meer prijswinnende Crossovers, bedrijfsauto’s en de Nissan LEAF – ’s werelds populairste elektrisch aangedreven auto. Nissan streeft naar nul emissie en nul verkeersdoden. Nissans visie Intelligent Mobility is ontwikkeld als richtsnoer voor de benodigde producten en technologie. In de visie zijn essentiële bedrijfsbesluiten vastgelegd omtrent de aandrijving van auto’s, de besturing en de integratie in de maatschappij. Nissan plaatst zich in een positie om het meest aantrekkelijke Aziatische merk in Europa te worden.

Meer informatie over onze producten, diensten en ons streven naar duurzame mobiliteit vindt u op www.newsroom.nissan-europe.com.

Over Nissan Motor Co.

Nissan Motor Co., Ltd., de op één na grootste Japanse autofabrikant, is gevestigd in Yokohama en maakt deel uit van de Renault-Nissan Alliantie. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 247.500 medewerkers wereldwijd en verkocht 5,32 miljoen auto’s in het fiscale jaar 2014 (1 april 2014 t/m 31 maart 2015). De totale omzet in dat jaar kwam uit op 11,38 biljoen yen (103,6 miljard dollar). Nissan levert een omvangrijk modelgamma van meer dan 60 modellen onder de merknamen Nissan, Infiniti en Datsun. Nissan is koploper in zero emissie-mobiliteit, met een hoofdrol voor de LEAF, de eerste grootschalig geleverde volledig elektrische auto. Het is het meest succesvolle elektrische model ooit met een marktaandeel van bijna 50 % in de klasse van zero emissie-vertuigen.